Domovská stránka » News » Osvedčené tipy, ako zvládnuť nový školský rok bez stresu
pranie bielizne

Osvedčené tipy, ako zvládnuť nový školský rok bez stresu

Hoci sa väčšina rodičov pripravuje na návrat detí do školských lavíc veľmi svedomito v dostatočnom časovom predstihu, predsa len sa nájdu rodiny, kde sa všetko deje doslova na poslednú chvíľu. A tak to môže byť aj v prípade letnej dovolenky, ktorá býva koncom prázdnin výrazne lacnejšia a pre mnohé rodiny tým pádom dostupnejšia. Oddýchli ste si na výbornú, no príchod späť do reality je pre vás poriadne náročný? Nedávne výskumy naozaj potvrdili, že nervozita rodičov pred začiatkom školského roka je v porovnaní s deťmi väčšia a prežívajú ju oveľa intenzívnejšie. Pomôcť vám však môže zopár overených tipov.

Do začiatku nového školského roka ostáva deň-dva, no v kufroch máte hromadu špinavého oblečenia, a to vrátane trička, v ktorom vaša ratolesť plánuje odštartovať nový školský rok. Jednou z možností, ako ušetriť čas a vyhnúť sa slzavému údoliu vlastného dieťaťa, sú špeciálne obrúsky do prania.

Čas vám ušetrí aj pranie
Do začiatku nového školského roka ostáva deň-dva, no v kufroch máte hromadu špinavého oblečenia, a to vrátane trička, v ktorom vaša ratolesť plánuje odštartovať nový školský rok. Jednou z možností, ako ušetriť čas a vyhnúť sa slzavému údoliu vlastného dieťaťa, sú špeciálne obrúsky do prania. S ich pomocou sa nemusíte zdržiavať triedením a praním odevov podľa farieb – jednoducho ich pridajte do prania a využite tak kapacitu práčky naplno, čím ušetríte čas i náklady.

Pomoc sociálnych sietí
Snahou každého rodiča je zabezpečiť pre svoje dieťa to najlepšie, a pokiaľ je reč o hmotných statkoch, ideálne aj v prijateľnej cenovej rovine. Aby ste sa nezdržiavali zdĺhavým študovaním najvýhodnejšej ponuky produktov, ktoré akútne potrebujete, poproste o radu napríklad užívateľov sociálnych sietí v príslušných tematických skupinách či diskutujúcich na internetových fórach. Ich v praxi overené skúsenosti vás môžu vystríhať nevýhodnej či doslova zlej kúpy a naopak, pomôžu vám získať presne to, čo hľadáte. Či už je reč o školskej taške, záujmových krúžkoch alebo najrýchlejšom dopravnom spojení, ľahko zistíte, že podaktoré informácie majú skutočne cenu zlata.

Pomôcť môže i partner
Ďalšie tipy v podstatnej miere závisia aj od vzájomnej spolupráce s vaším dieťaťom či partnerom. K nim patrí napríklad trénovanie včasného vstávania školáka spravidla posledný prázdninový týždeň, ale tiež koordinácia aktivít a domácich povinností oboch rodičov, aby opätovná adaptácia vášho malého žiaka na školské prostredie prebehla nerušene, bez zbytočného stresu a sĺz.

Ďalší článok